U heeft een prachtige klassieker maar toch nog wensen om deze beter/comfortabeler/betrouwbaarder te maken, Samen met u bekijk ik de mogelijkheden om het een en ander naar wens uit te voeren.

 

Doctor Cardriven kijkt, onderzoekt, modificeert, stelt af en repareert uw (Engelse) klassieker naar uw wensen en mogelijkheden!

Modificatie

Geheel naar wens. Enkele mogelijkheden: uw auto beter geschikt voor het huidige verkeer, betere remmen, lichter sturen of een overdrive. Uw (Engelse) klassieker beter geschikt maken voor het rijden in zwaar terrein.

Afstellen

Loopt uw klassieker niet lekker. Kijkt uw garagist een beetje moeilijk bij het zien van carburateurs en contactpunten. Vraagt hij waar de diagnose aansluiting zit? Dr. Cardriven stelt uw motor optimaal af.

Advies

De aankoop of de restauratie van een klassieker gaat vaak over grote bedragen. Een goed advies kan een miskoop voorkomen.

enkele uitgevoerde modificatie's:

Remmen:

Rem upgrades, van trommels naar schijven, van 2 zuiger remklauwen naar 4 zuigers. Alleen voor of op voor- en achteras. Montage van rembekrachtiger. Verandering van enkelkrings- naar dubbelkringssysteem.

Gebruikte onderdelen in de loop van de tijd o.a.: hoofdremcilinder van BMW, Land Rover Defender. Schijven van Suzuki, Mercedes, Zeus, Chevrolet. Remklauwen van Volvo, Mercedes, Toyota, Zeus.

Stuurbekrachtiging:

Montage van een modern bekrachtigd stuurhuis icm een gangbare pomp op de motor. Samenvoegen van de nieuwe en oude stuurkolom zodat het oude, klassieke, stuurwiel behouden kan blijven.

Gebruikte onderdelen: Range Rover P38 stuurhuis, Discovery/Range Rover pomp, stuurkolom Land Rover Defender en series 2.

Assen:

Land Rover series assen zijn bij gebruik van grote banden, sterkere motoren en zwaar terrein (te) zwak. Upgrade is mogelijk door de montage van andere onderdelen in de bestaande as of de montage van compleet andere assen.

Gebruikte onderdelen in de loop van de tijd o.a.: Mercedes, Toyota, Salisbury en Ashcroft.

RHD naar LHD:

Ombouw van stuur rechts (RHD) naar stuur links (LHD), eventueel in combinatie met andere upgrades.

Overdrive:

De montage en reparatie van overdrives is mogelijk. Merken waarmee gewerkt is in de loop van de tijd: Fairey, Laycock, Roamer.