Modificatie van een klassieker is altijd een punt van discussie, al gauw is de orinaliteit van het voertuig in het geding. Toch kunnen enkele (niet direct zichtbare) modificaties de bruikbaarheid van de oldtimer enorm vergroten. Het kan het verschil zijn tussen fijn genieten of een garagequeen.

 

Het liefst maak ik veranderingen die de orginaliteit van het voertuig niet (teveel) aantasten.

 

Het zal duidelijk zijn dat het bedenken en maken van een nette oplossing tijd kosten. Creatief zijn met een strak tijdschema in het achterhoofd werkt niet voor mij. Daarnaast zal overleggen noodzakelijk zijn om uiteindelijk tot de juiste passende oplossing te komen.

Motor:

Elektronische ontsteking of een andere brandstof voorziening kunnen de driveability en betrouwbaarheid sterk verbeteren. Soms is een andere motor de oplossing. Dit alleen in combinatie met (veel) andere modificaties om het vaak extra vermogen veilig op de weg te brengen.

versnellingsbak:

Plaatsing van een 5 bak of een overdrive zorgen voor redelijke snelweg snelheden ipv van nauwelijks vrachtwagens kunnen bijhouden. Voor moeiteloos bedienen kan gedacht worden aan een automaat.

assen:

Bij, klassieke terreinauto's kan bij zwaar terrein gebruik versterken van de assen en plaatsing van differentieelsloten uitkomst bieden. Andere assen eronder is ook mogelijk, maar meestal alleen in combinatie met (veel) andere modificaties.

remmen:

In het huidige verkeer bijna een must voor elke klassieker. Rembekrachtiging, dubbel krings systeem en schijfremmen kunnen een oplossing zijn.

besturing:

Zwaar sturen is verleden tijd. Elektrische stuurhulp kan een oplossing zijn. Voor terreinauto's grijp ik nog graag terug naar een goed hydraulisch stuurhuis.

wielophanging / vering:

Plaatsing van andere veren en schokdempers kunnen het karakter van de auto veranderen. Naar sportiever, strakker, of bij een terreinauto naar comfotabeler, meer wieluitslag.

koeling:

Klassieke auto's en file rijden gaat soms niet goed. Een elektrische ventilator en/of andere modificaties kunnen de oplossing zijn.

overige werkzaamheden:

Bovenstaande modificatie's worden vaak uitgevoerd in combinatie met andere "normale" restauratiewerkzaamheden. Daarnaast geldt, uw idee is mijn uitdaging. Ik denk er graag over na en kom samen met u tot een passende oplossing.

N.B. Cardriven is geen onderhouds- en reparatiebedrijf.

voorbeelden van uitgevoerde modificatie's: